FLAT

FLAT

Систем на пергола што се отвара и се затвара, е предвидена за секакви временски услови која со години може да се користи и дава стилски решение.  На ветер е стабилна до 90км/час, предвидена да биде отпорна за ветер, дожд, снег, сонце .

Профилите на овој систем се од висок квалитет Т6063 истиснуван алумин, со електростатична прашинска боја која обезбедува супериорна перформанса. Сите потребни аксесуари и другите делови се високо квалитетни и долготрајни кои се изведени од челик. 

Шинските профили FLAT (130*80мм) единствени се со страничен канал и дизајн кој овозможуваат лесна монтажа, која со истиснатите алумински шини може до 6м напред да се отвара. Ширината може да се направи по димензиите на местото (по потреба на локалот) кои можат да бидат до 13м на еден дел со еден допир ке обезбеди до 78м2 заштита и изолација на споените профили кои се 100% водоотпорни. Системот овозможува  добра евакуација на водата која се собира испод самата  пергола со преден олук.

 Со употреба на европската технологија (СОМФИ), системот со далечинско управување овозможува на моторот  29 вртежи во минута. Со далечинско управување исто така овозможува систем на осветлување LED-TEC за креирање на што по елегантни амбиенти кои со поставување на потенциометар овозможува осветлување која е доволна за вашата средина.

Движењето на системот, со  ностиелни тркала во внатрешноста на шината достапен за затегнување на платното,  овозможува напред и назад движење. Шест тркала патентирани F4 ностителни , достапни 4 вертикални 2 хоризонтални подвижни тркала, без никаков проблем овозможува движење. Секоја F4 носителна тркала, 450kg има капацитет на  оптоварување ,при која против оптоварувањето од снег  дава многу важна предност.Појасот направена од TIMMING BELT (Elatech) ситемот му увузможува 966кг  влечна сила, на платното со креирање на едно прекрасна тензија во еден агол од 6 степени го прави возможно течење на водата непрекинато.

Белгиското производство на платното СИОЕН, не спроведува пламен и 100% водоотпорен архитектски blackout платно, маклсимална стабилност, температура и отпор обезбедува. Со технологијата на производство e сопствен на најквалитетното платно(ткаенина) која не  гужва. Лакот на горниот слој на платното, го олеснува после години чистењето и нега. Покривањето на системот со поцинкуван лим, кога платното не се користи му прави заштита која ме му ја крати векот на живеење.

Високо ниво заштитување направени фитили во платното шината предните и задните профили, заптивките со F4 носивисни тркала монтажни го држат платното. Заптивките и системот на фитил овозможува најможна отпорност од дожд и од другите надворешни инфилтрации.  Системот, обезбедува најдобра можна заштита за многу години и промена на температурата за да не се случуваат пукнување на гумите нај екстра меки и екстра флексибилни гуми ги обезбедиме.

Високо квалитетен екструдирани алумински шински профили, произведени од најквалитетен челик е доказ дека стои меѓупрвите  редови низ светот.